Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров, водач на листите на БСП

...
 Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров, водач на листите на БСП
Коментари Харесай

БСП проведе срещи със синдикати на служителите в МВР и в Министерството на правосъдието

 _2024 izbori_v013

 

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров, лидер на листите на „ Българска социалистическа партия за България “ във Велико Търново и Хасково за парламентарните избори, Иван Иванов, лидер в Русе и претендентът за евродепутат Филип Попов се срещнаха с ръководителя на Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов, члена на УС на СФСМВР Йоана Колева-Вълова и Станислав Загорски от Синдиката на чиновниците в пандизите в България.


Синдикатите приветстваха измененията в закона за нарастване на възнагражденията на служителителите в Министерство на вътрешните работи. От Българска социалистическа партия се ангажираха плануванаъа сума за това да бъде непокътната и то да влезе в действие от 1 януари 2025 година
Обсъдиха се законодателни промени, свързани с споразумяване на статута на чиновниците в Министерство на вътрешните работи по ЗМВР и ЗДСл, както и ограничения за отбрана на чиновниците в пандизите от експанзията против тях. Подчертавайки обичайно положителното взаимоотношение сред социалистите с СФСМВР, беше стихотворец ангажимент за следваща експертна среща, на която да се обсъдят спомагателни нормативни ремонти.


Сред настояванията на синдикатите беше групов трудов контракт за чиновниците по ЗМВР, за което получиха цялостна поддръжка от Българска социалистическа партия. Беше подложен въпросът и за въвеждане на минимални стандарти за полицейските сили на европейско равнище.


По-късно Иван Иванов и Филип Попов организираха среща с Венцислав Станков и Делян Симеонов от управлението на профсъюз „ Огнеборец “, ръководителя на Съюза на синдикалните организации в Министерство на правосъдието Иван Иванов и ръководителя на пенитенциарните чиновници Славиела Атанасова.
Синдикатите приветстваха признатия нов Закон за Министерство на вътрешните работи, чийто вносител бе парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “. Беше подчертана потребността и от Закон за доброволчеството, който се одобри единствено на първо четене, още веднъж по самодейност на социалистите.


„ Досега ние сме били вносители на законодателни промени в Министерство на вътрешните работи и имаме огромна степен на успеваемост. Ще продължим да се борим за груповите трудови контракти във Вашата система, както и най-сетне да се уреди въпросът с униформеното облекло “, увери Иван Иванов.
На срещата бе подложен въпросът за обособен закон за пожарната сигурност.


Сред разискваните тематики бяха още потребността от правна отбрана на чиновниците в пандизите, както и спомагателни законодателни начинания в интерес на работещите в системата на Министерството на правораздаването, които да бъдат сложени на вниманието на бъдещите народни представители.


„ Трябва към този момент да се даде публичност за проблемите на чиновниците в пандизите. Надявам се да проработи Народното събрание и да има държавно управление, тъй като от това безредие страдате Вие. Нашата врата е отворена за Вас “, безапелационен бе кандидат-депутатът Иванов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР